EÜ Gözlemevi'nden 16. Yaz Okulu


Ege Üniversitesi Gözlemevi, bilimi topluma götürme, gökyüzünü, astronomiyi tanıtma ve sevdirme konusunda gökbilimde Türkiye’de bir ilki başlatarak 1997 yılından beri her yıl yaz aylarında “Amatör Astronomlar Yazokulu” düzenlemektedir.

45. Kuruluş yılını kutlayan Ege Üniversitesi Gözlemevi, yeni adıyla Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu yıl da “14. Amatör Astronomlar Yazokulu”’nu düzenleyecektir.

Yazokulu, 28 Haziran – 31 Temmuz 2010 tarihleri arasında 5 dönem yapılacak ve her dönem Pazartesi sabah başlayacak Cumartesi sabah sona erecektir. Bu süre içinde doğa ile iç içe bir ortamda, gökyüzü ve gökcisimleri tanıtılacak, gözlediğimiz gökolayları, evrenin yapısı, yaşam olasılığı gibi konular tartışılacak, sunumlar, projeler, söyleşiler, geziler ve gece gözlemleri yapılacaktır. Katılımcılar gözlemevinin internet olanaklarından 24 saat yararlanabileceklerdir.

Yazokuluna 12 yaş üzeri katılımcılar kabul edilecektir. Her dönem için yakın yaş grubu oluşturulacaktır. Yazokulu katılım ücretine; konaklama, yemek, ders – gözlem materyali ve dönem içi gezi ücretleri dahildir. Konaklama, dersler, uygulama ve gözlemler Ege Üniversitesi Gözlemevi’nde yapılacaktır.

Yazokulu programı, başvuru, gözlemevi hakkında daha fazla bilgi http://astronomi.ege.edu.tr/gozlemevi/yazokulu internet sayfasında yeralmaktadır.

Dünya Astronomi Yılı sonrasında da “ Evren Sizi Bekliyor “..

0 yorum:

Yorum Gönder