Kepler İlk Fotoğrafını Çekti

Dünya benzeri gezegen keşfi için uzaya mart ayı başında gönderilen Kepler Uzay Teleskobu yörüngesine yerleşip, toz kapaklarını açtıktan sonra ilk fotoğraflarını dünyaya yolladı. Bu fotoğraflarda Kepler'in gözlem yapacağı bölge gözler önüne seriliyor.

Uzay Teleskopu geçiş yöntemiyle gezegen keşfedeceği için görüntüyü hafif bulanıklaştırıyor. Bunun nedeni yıldızın ışık parlaklığını azaltmak. Bununla yıldızın önünden geçecek olası gezegenin daha kolay bulunacağı bildiriliyor.

3,5 yıl görevde kalması planlanan Kepler'in görüş alanı içerisinde yaklaşık 100 bin cismi inceleyip dünya benzeri gezegen bulması amaçlanıyor.
İşte Kepler'den gelen ilk fotoğraflar.

1. Bu fotoğrafta Kepler'in görüş alanına giren NGC 6791 yıldız kümesi ile TRES-2 yıldızı görülüyor. TRES-2 nin kendi adıyla anılan bir de gezegeni bulunuyor.

Yüksek çözünürlüklü resim için tıklayınız.

2. Dünyadan 13 bin ışıkyılı uzaklıktaki NGC 6791 yıldız kümesine ilişkin Kepler'in yolladığı resim. Resim 8 Nisan 2009 da 60 saniyelik pozlama süresiyle alınmış.

Yüksek çözünürlüklü resim için tıklayınız.

3. Gezegeninin kendi çevresinde 2,5 günlük dolanım periyoduyla turladığı TRES-2 yıldızına ait yakın plan görüntüsü. TRES-2 gezegeni 2006 yılında keşfedilmişti.

Yüksek çözünürlüklü resim için tıklayınız.



0 yorum:

Yorum Gönder