NASA'dan Satürn ve Uyduları!


    Cassini Uzay Aracının web sayfasında hem uzay aracını hem de Satürn'un uydularını izleyebilir, onların hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

    Bunun için öncelikle Cassini'nin web sayfasına girip çıkan resme ya da alttaki giriş linkine tıklamanız yeterli olacak. Ufak bir program bilgisayarınıza yüklendikten sonra sayfa Satürn ve uydularını gösteren bir animasyonla açılıyor. Burada "Mission Mode" seçildiğinde istediğiniz uyduyu veya Cassini seçerek Satürn etrafında dolanabiliyorsunuz. Dolanım süresini sayfanın altındaki hız göstergesinden yapabilirsiniz. Fazla hızlı yaparsanız keyfini almayabilirsiniz. Benden bir tavsiye uydulardan birini seçip Satürn'ün etrafında bir iki tur atın. Bu sayede seçtiğiniz uydunun yüzeyi hakkında da bilginiz olacaktır. Daha sonra Cassini Uzay Aracını seçin. Cassini ile Satürn ve uydularını da rahatlıkla izleyebilirsiniz.

    Anasayfaya dönüş yaptıktan sonra "spacecraft" ile Cassini hakkında bilgi sahibi olacağınız bölüm karşınıza çıkacak. Araç üzerindeki parçalara tıkladığınızda, parçaya ilişkin detaylı bilgileri görebilirsiniz.

    Son olarak da "Moon Mode" bölümünde Satürn'ün 7 uydusuna ilişkin bilgiler içeren sayfa karşınıza çıkacak. Her uyduya ait ayrıca birkaç resmin açıklamasıyla birlikte yeraldığı bu sayfada uyduların özelliklerini anlayabilirsiniz.
İlgili sayfaya http://saturn.jpl.nasa.gov/video/cassinivirtualtour/ adresinden ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder